Danmark 2023 VM för damer hummel-kit from Mayne's blog

hummel och danska fotbollsförbundet (Billiga Fotbollströjor) har presenterat Danmarks FIFA Women's World Cup 2023 hemma- och bortatröjor för damlandslaget. De röda hemma- och vita bortakläderna hämtar inspiration från popkonsten och hyllar de danska kvinnorna som superhjältar. Spelarna kommer att debutera tröjan i fredagens vänskapsmatch mot Sverige."Det råder ingen tvekan om att vi är otroligt stolta över det danska damlandslaget, och vi är stolta över att kunna presentera en ny landslagströja som de kommer att bära för den största fotbollsturneringen i världen", säger Hummels vd Allan Vad Nielsen och fortsätter:”Tröjan är olik alla andra landslagströjor vi sett tidigare. Tillsammans med DBU har vi skapat en design som hyllar de kvinnliga spelarna som superhjältar, och vi har hämtat inspiration från en vild popkonststil för att skapa något riktigt iögonfallande. Vi tror att den här tröjan understryker hur coola de danska kvinnorna är, och vi kan inte vänta med att se dem bära tröjan på planen.”
Billiga Fotbollströjor, som har sitt ursprung i England och USA under mitten av 1950-talet, är en bildkonströrelse som hämtar inspiration från konsument- och populärkulturens värld, särskilt massproducerade bilder som reklam och tecknade serier. DBU och hummels senaste tröjadesign hämtar ledtrådar från denna rörelse, med serier som en viktig inspirationskälla.Peter Møller, fotbollsdirektören för DBU, är exalterad över de nya landslagströjorna som hyllar de danska spelarna.”När damlandslaget fortsätter att göra anmärkningsvärda framsteg har de verkligen fångat danskarnas hjärtan, både på och utanför planen. Det är därför vi är glada över att samarbeta med hummel för att designa en tröja som hyllar dessa begåvade idrottare som förebilder.Vi hoppas att den här tröjan kommer att inspirera laget till ännu en exceptionell prestation i det kommande världscupen och skapa oförglömliga fotbollsögonblick för alla danska fans”, säger Peter Møller.
Tävlingen kantades av Paris Saint-Germain tröja hemmasupportrar som skanderade om Hillsborough-katastrofen – som såg att 97 Liverpool-fans miste livet under och efter en semifinal i FA-cupen 1989.Tisdagens match var inte den första som överskuggades av sådana låtar den här säsongen, med Manchester City som uttryckte ånger efter att liknande ramsor hördes vid deras 4-1-seger mot Liverpool i lördags.Ett uttalande som släpptes av Chelsea kort efter heltid löd: "Chelsea FC fördömer de olämpliga ramsor som hörts från några hemmafans under kvällens match.Italien har valt att hedra den legendariske forwarden Gianluca Vialli inför matchen mot England i Neapel. Azzurri kommer att bära sina nya Adidas-kit för första gången på seniornivå i det här spelet, och tröjan kommer att bära budskapet "Luca, Azzurro per Sempre" (Luca, Azzurro för livet) i nacken.Premier League, under tiden, tog upp situationen i en annan tweet, som löd: "Premier League fördömer tragedin som hördes vid kvällens match mellan Chelsea och Liverpool.

Previous post     
     Next post
     Blog home

The Wall

No comments
You need to sign in to comment